skořicové čtverečky k snídani

Napsal REXsally (») 12. 5. 2017 v kategorii *Menu*, přečteno: 790×
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/600x315/b9/4b/a2/b94ba2b8bf6dc779e1301fb9516ff221.jpg

Skořicové cereální čtverečky

Potřebujete: 2 hrnky celozrnné mouky, ¼ hrnku třtinového cukru, 1 vanilkový cukr, lžíci skořice, ¼ lžičky soli, 70 g másla nebo kokosového tuku, lžičku kypřicího prášku, ¾ hrnku podmáslí

Na potření a posypání:3 lžíce másla nebo kokosového tuku, lžíci skořice, ¼ hrnku třtinového cukru

Pro lepší pocit použijte celozrnnou mouku a přírodní cukr

Postup: Mouku, oba cukry, skořici, sůl, změklé máslo a kypřicí prášek rozmixujte a přilejte asi půl hrnku podmáslí. Znovu rozmixujte, a kdyby se směs stále drolila, přidejte další podmáslí. Těsto rozdělte na polovinu a mezi dvěma pláty pečicího papíru (to se nejlépe dělá ve dvou) vyválejte dotenka.

Foto: Eva Malúšová

Těsto jednoduše připravíte v mixéru

Když budete těsto válet mezi dvěma archy pečicího papíru, už ho nebudete muset podsypávat

Výsledek obrázku pro skořicové čtverečky k snídani

Z těsta vyválejte tenkou placku

Svrchní papír odstraňte, nožem nebo rádýlkem těsto rozkrájejte na čtverečky, pokud máte smysl pro detail, tak ještě každý čtvereček propíchněte vidličkou, a celý plát potřete rozehřátým máslem a posypejte cukrem smíchaným se skořicí. Stejně pokračujte i s druhou částí těsta a i se spodním pečicím papírem pečte asi 20 minut při 180 °C dozlatova.

Nožem nakrájejte na čtverečky

Potřete rozpuštěným máslem a posypejte skořicovým cukrem

 

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel deset a dvanáct