Skořicové cereální čtverečky
Potřebujete: 2 hrnky celozrnné mouky, ¼ hrnku třtinového cukru, 1 vanilkový cukr, lžíci skořice, ¼ lžičky soli, 70 g másla nebo kokosového tuku, lžičku kypřicího prášku, ¾ hrnku podmáslí
Na potření a posypání:3 lžíce másla nebo kokosového tuku, lžíci skořice, ¼ hrnku třtinového cukru
Pro lepší pocit použijte celozrnnou mouku a přírodní cukr
Postup: Mouku, oba cukry, skořici, sůl, změklé máslo a kypřicí prášek rozmixujte a přilejte asi půl hrnku podmáslí. Znovu rozmixujte, a kdyby se směs stále drolila, přidejte další podmáslí. Těsto rozdělte na polovinu a mezi dvěma pláty pečicího papíru (to se nejlépe dělá ve dvou) vyválejte dotenka.
Foto: Eva Malúšová
Těsto jednoduše připravíte v mixéru
Když budete těsto válet mezi dvěma archy pečicího papíru, už ho nebudete muset podsypávat
Svrchní papír odstraňte, nožem nebo rádýlkem těsto rozkrájejte na čtverečky, pokud máte smysl pro detail, tak ještě každý čtvereček propíchněte vidličkou, a celý plát potřete rozehřátým máslem a posypejte cukrem smíchaným se skořicí. Stejně pokračujte i s druhou částí těsta a i se spodním pečicím papírem pečte asi 20 minut při 180 °C dozlatova.
Nožem nakrájejte na čtverečky
Potřete rozpuštěným máslem a posypejte skořicovým cukrem