Vlašský salát

Napsal REXsally (») 14. 11. 2019 v kategorii *Menu*, přečteno: 376×
https://d50-a.sdn.cz/d_50/c_img_G_G/pDfzE/vlassky-salat-recept.jpeg?fl=cro,0,0,6000,3375%7Cres,1200,,1%7Cwebp,75

Na salát:

  • 360 g brambor
  • 230 g šunkového salámu v celku
  • 20 g sterilovaného hrášku
  • 90 g sterilované okurky
  • 50 g vařená mrkve
  • 30 g vařeného celeru
  • sůl a pepř

Na majonézovou zálivku:

  • 200 g majonézy
  • 20 g plnotučné hořčice
  • 1 lžíce octa
  • 1 lžička worcesterské omáčky
  • 1.5 lžičky cukru krupice
Článek

Postup

Krok 1: Lojovité brambory (varný typ A) uvařte ve slupce doměkka. Stejně tak oloupaný celer a mrkev. Když jdou hotové, nechte je zcela zchladnout. 

Krok 2: Vychladlé brambory, mrkev, celer a okurky nakrájejte na přibližně stejně velké kostičky. Šunkový salám nakrájejte na kostičky nebo nudličky. Přidejte sterilovaný hrášek a zamíchejte. 

Krok 3: Nyní je čas na majonézovou zálivku. Majolku smíchejte s hořčicí, octem, worchesterovou omáčkou a cukrem. Nakonec ji zamíchejte do salátu a ten dle chuti osolte a opepřete.

Krok 4: Vlašský salát dejte do lednice zchladnout a rozležet se. Podávejte ho tradičně s bílým pečivem. 

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel jedenáct a dvě