Na salát:
- 360 g brambor
- 230 g šunkového salámu v celku
- 20 g sterilovaného hrášku
- 90 g sterilované okurky
- 50 g vařená mrkve
- 30 g vařeného celeru
- sůl a pepř
Na majonézovou zálivku:
- 200 g majonézy
- 20 g plnotučné hořčice
- 1 lžíce octa
- 1 lžička worcesterské omáčky
- 1.5 lžičky cukru krupice
Článek
Postup
Krok 1: Lojovité brambory (varný typ A) uvařte ve slupce doměkka. Stejně tak oloupaný celer a mrkev. Když jdou hotové, nechte je zcela zchladnout.
Krok 2: Vychladlé brambory, mrkev, celer a okurky nakrájejte na přibližně stejně velké kostičky. Šunkový salám nakrájejte na kostičky nebo nudličky. Přidejte sterilovaný hrášek a zamíchejte.
Krok 3: Nyní je čas na majonézovou zálivku. Majolku smíchejte s hořčicí, octem, worchesterovou omáčkou a cukrem. Nakonec ji zamíchejte do salátu a ten dle chuti osolte a opepřete.
Krok 4: Vlašský salát dejte do lednice zchladnout a rozležet se. Podávejte ho tradičně s bílým pečivem.