Citronové kobližky
Pro 4 až 6 osob budete potřebovat: 250 g hladké mouky, 3 vejce, 250 g měkkého tvarohu, 1 lžičku prášku do pečiva, 1 lžíci rumu, 2 lžíce smetany (30 procent), šťávu z poloviny citronu, nastrouhanou kůru z poloviny citronu, olej na smažení, ½ lžičky drcené vanilky, 5 lžic moučkového cukru
Postup: Do velké mísy prosejte mouku s práškem do pečiva. Přidejte rozšlehaná vejce, tvaroh, rum, smetanu, šťávu a kůru z citronu. Důkladně vše promíchejte, dokud vám nevznikne husté a hladké těsto. Nechte ho chvíli odpočinout. Mezitím smíchejte v misce moučkový cukr s vanilkou a rozehřejte olej. Pomocí lžíce ukrajujte těsto a vkládejte do oleje. Kobližky smažte z obou stran dozlatova. Ještě horké je pak obalujte v moučkovém cukru s vanilkou.
Tip: Kobližky můžete podávat i s oslazenou zakysanou smetanou.