Domácí perníčkový likér

Napsal REXsally (») 7. 12. 2018 v kategorii *Menu*, přečteno: 641×
https://d50-a.sdn.szn.cz/d_50/c_img_F_G/Z4MUw.jpeg?fl=cro,0,0,5333,3000|res,240,,1|jpg,80,,1

Na perníkový rum

  • 500 ml tmavého rumu
  • 3 ks skořice celé
  • 10 hlaviček hřebíčku
  • 3 plátky čerstvého zázvoru
  • 3 hvězdičky badyánu
  • 3 kuličky celého nového koření

Na dokončení

  • 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka
  • 180 ml smetany ke šlehání 30%
  • 8 kostiček hořké čokolády

Postup

Krok 1: Z lahve kvalitního tmavého rumu trošku odlijte a hrdlem do ní nasypejte všechno koření a plátky čerstvého zázvoru. Zrychlenou verzi připravíte se směskou perníkového koření, ale v likéru pak budete mít jeho zrníčka

Krok 2: Nechte na tmavém místě týden louhovat, poté sceďte. Takto ochucený rum vydrží minimálně rok. Dá se pít i takto, akorát samozřejmě nebude sladký jako ten s kondenzovaným mlékem.

Krok 3: Až těsně před tím, než budete chtít likér použít či někomu darovat, vmíchejte (v míse s nálevkou nebo ve velké lahvi) zbytek – slazené kondenzované mléko a v horké smetaně rozpuštěnou čokoládu. Pořádně promíchejte a podle chuti případně doslaďte nebo dochuťte vanilkou.

Krok 4: Uchovávejte v lednici a spotřebujte do 3 týdnů. Pokud chcete menší množství likéru, namíchejte s mlékem a smetanou třeba jen polovinu perníkového rumu.

 

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel devět a nula