Chutný zelný salát

Napsal REXsally (») 20. 4. 2021 v kategorii *Menu*, přečteno: 793×
https://varimedobroty.cz/wp-content/uploads/2021/04/zelny-salat-1024x517.jpeg

Ingredience

Nejprve si očistěte a omyjte hlávku bílého zelí. Poté ji nasekejte ostrým nožem na tenké nudličky. Možné je zelí také nakrouhat. Zeleninu vložte do velké mísy a promíchejte také s loupanou a nahrubo nastrouhanou mrkví i s tenčími proužky očištěných sladkých paprik. Směs dochuťte lisovanými stroužky česneku, zakápněte octem, slunečnicovým olejem a nezapomeňte suroviny ocukrovat a osolit. Nakonec vše přelijte teplejší vodou, promíchejte, překryjte třeba poklicí a zatěžkejte. Takto nechte salát stát asi tři hodiny při pokojové teplotě.

Zelný salát s mrkví a paprikou je výtečný k masovým nebo bramborovým pokrmům. Avšak pochutnat si na něm můžete i jen tak. Doplníte díky němu potřebné vitamíny a minerální látky, což je žádoucí především v zimním a podzimním období. Pokud zrovna neholdujete jakémukoliv druhu zeleniny v receptu, můžete jej nahradit samozřejmě jiným. Skvěle vyniknou ve směsi rovněž bylinky typu petrželka, koriandr či kerblík. Hodit se budou třeba i chilli papričky anebo feferonky, které ocení milovníci pikantních chutí.

V další fázi si k ruce připravte suché a čisté skleněné nádoby s kompatibilními víčky a plňte je až po vrch zelným salátem s mrkví a paprikou. Dobře utěsněte a zeleninu skladujte ideálně v lednici, aby se nezkazila.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel dvanáct a čtyři