- 4 bílky
- 100 g krupicového cukru
- 70 g moučkového cukru
- 3 lžičky bramborového škrobu
- 100 g tmavé čokolády
Článek
Postup
Krok 1: Z bílků pomalu a důkladně vyšlehejte pevný sníh, trvá to asi 15 minut. Během šlehání k němu přisypávejte cukr krupici. Když máte sníh pevný, opatrně k němu přimíchejte prosetý cukr moučka a škrob a směsí naplňte cukrářský sáček.
Krok 2: Pak tvořte na plech s pečicím papírem libovolné tvary. My zvolili kolečka, klidně ale můžete dělat tyčinky nebo pusinky.
Krok 3: Pak dejte kolečka zvolna vysušit do trouby, asi na 120 °C je pečte zhruba hodinu a půl, dokud nebudou úplně křehké.
Krok 4: Když jsou hotová, ozdobte je čokoládou rozpuštěnou ve vodní lázni a podávejte. Křehká vydrží několik týdnů!