- 1 balení piškotů
- 60 g vlašských ořechů
- 60 g moučkového cukru
- 60 g másla
- 40 ml mléka
- 2 lžíce rumu
- 100 g čokolády na vaření
- 2 lžíce oleje
Článek
Postup
Krok 1: Do misky dejte ořechy namleté najemno, přidejte k nim cukr, teplé mléko a rum a promíchejte. Pak přidejte změklé máslo a ručně šlehejte, dokud nevznikne hustší krém.
Krok 2: Dejte ho na chvíli ztuhnout do lednice a můžete začít slepovat.
Krok 3: Piškot namažte vrstvou krému a slepte s dalším piškotem.
Krok 4: Ve vodní lázni rozehřejte čokoládu na vaření a smíchejte ji s olejem. Pak piškoty propíchněte párátkem a namáčejte v čokoládové polevě. Dejte je ztuhnout do chladu a nechte na den odpočinout, aby piškoty nasákly náplň.
Tip: Pokud chcete, můžete piškoty slepovat i marmeládou nebo vaší oblíbenou sladkou pomazánkou či krémem!