Rybízový koláč

Napsal REXsally (») 29. 7. 2016 v kategorii *Menu*, přečteno: 715×
http://media.igurmet.cz/cache/d2/ba/d2ba1786065a36af29dc03c116ed98c7.jpg

Postup přípravy

Rozdrobené droždí zalijeme trochou vlažného mléka, přidáme lžičku cukru a lžičku mouky. Promícháme, zakryjeme ubrouskem a v teple necháme vzejít kvásek (asi 15 minut). V míse utřeme žloutky s cukrem a změklým máslem. Přidáme citronovou kůru, mouku se solí, kvásek a olej. Po částech přilijeme zbylé mléko a zaděláme těsto, které důkladně propracujeme. Mísu s těstem zakryjeme utěrkou a necháme v teple hodinu kynout.

Vykynuté těsto rozprostřeme rukama navlhčenýma olejem na plech s vyššími okraji vyložený papírem na pečení a okraje koláče mírně zvedneme. Tvaroh vyšleháme s vejcem a cukrem. Potřeme jím těsto a rovnoměrně ho posypeme rybízem. Mouku s kousky másla, cukrem a mandlemi promneme na drobenku, kterou posypeme vrch koláče.

Koláč necháme ještě 10 minut v teple kynout a pak pečeme při 180 °C 35 - 40 minut.

Recept na kynuté těsto najdete zde.

Seznam surovin

Na náplň:

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel pět a sedm