ROLÁDA S MASCARPONE KRÉMEM A KOKOSEM.

Napsal REXsally (») 19. 3. 2017 v kategorii *Menu*, přečteno: 340×
https://nase.dobrotynakazdyden.eu/old/obrazky/rebecka/rebecka_34.jpg

Piškotová roláda s mascarpone krémem

Na 1 roládu budete potřebovat: 3 velká vejce, 90 g krupicového cukru, 90 g hladké mouky, 1 lžíce vody, 1 lžíce oleje. Na krém: 500 ml smetany ke šlehání, 200 g mascarpone, 2 balíčky ztužovače šlehačky, moučkový cukr. Na dohotovení: strouhaný kokos, kokosové lupínky, džem

Postup: Troubu předehřejte na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem. Vejce vyšlehejte s cukrem do husté pěny. Přidejte vodu a olej a krátce prošlehejte. Zlehka vmíchejte mouku. Těsto rovnoměrně rozetřete na plech vyložený pečicím papírem. Vložte do trouby a pečte 8–10 minut dozlatova.

Korpus spolu s pečicím papírem položte na čistou utěrku a srolujte. Nechte vychladnout.

Vyšlehejte smetanu s mascarpone a ztužovačem šlehačky. Podle chuti doslaďte moučkovým cukrem.

Plát rozbalte a stáhněte z něj opatrně pečicí papír. Potřete džemem, krémem a srolujte. Krémem potřete roládu i po povrchu a posypte strouhaným kokosem. Ozdobte zbývajícím krémem a na závěr posypte zlehka opečenými lupínky kokosu.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel čtyři a čtyři