Pomerančový chlebíček s čokoládou

Napsal REXsally (») 30. 10. 2018 v kategorii *Menu*, přečteno: 481×
https://d50-a.sdn.szn.cz/d_50/c_img_H_E/uIvM4.jpeg?fl=cro,0,131,2500,1406|res,1200,,1|jpg,80,,1

  • 80 ml smetany na vaření 12%
Článek

Postup

Krok 1: Dobře změklé nebo rozpuštěné máslo prošlehejte s cukrem, smetanou, solí a vejci, přidejte nastrouhanou kůru z jednoho dobře umytého pomeranče (jen její oranžovou část) a šťávu z obou pomerančů.

Krok 2: Vmíchejte mouku a kypřicí prášek a vlijte do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček. Pečte asi 50 minut při 180 °C , nebo až je špejle zapíchnutá do těsta po vytažení suchá.

 

Krok 3: Čokoládu se smetanou rozpusťte ve vodní lázni (vždy po 30 vteřinách zamíchejte) nebo v mikrovlnné troubě,  nechte trochu zatuhnout a chlebíček s ní přelijte.

Tip: Čokoládu nasekejte nahrubo a vmíchejte rovnou do těsta – odpadne vám práce s polevou a kousky budou rovnoměrněji rozmístěné než poleva.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel třináct a nula