Na kokosovou vrstvu
- 250 g strouhaného kokosu
- 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka
Na polevu
- 200 g čokolády
- 1 lžíce kokosového tuku
Článek
Postup
Krok 1: Koláčovou formu nebo pekáček 20 x 20 cm vyložte zmuchlaným a znovu rozloženým pečicím papírem. Díky zmuchlání se dobře dostane do všech záhybů formy.
Krok 2: Kondenzované mléko v mikrovlnce nebo na plotně zahřejte, vmíchejte kokos a směs navlhčenýma rukama pořádně natlačte na dno formy. Dejte na chvíli do mrazáku.
Krok 3: Svou oblíbenou hořkou nebo mléčnou čokoládu rozehřejte (v mikrovlnné troubě ji vždy po 30 vteřinách promíchejte, jinak použijte vodní lázeň), přimíchejte lžíci kokosového tuku nebo rostlinného oleje a rozetřete na kokosový korpus.