Kremrole jako z cukrárny s dvojím krémem

Napsal REXsally (») 20. 10. 2017 v kategorii *Menu*, přečteno: 814×
http://www.nejrecept.cz/upload/39948133_91f57977a60f65_680.jpg

Suroviny

1 bal.listové těstoŽloutkový krém:4 ksžloutky100 gcukr25 gkukuřičný škrob25 ghladká mouka1 bal.vanilkový cukr500 mlmléka250 gmascarponeBílková pěna:4 ksbílky200 gkr. cukrrumová esencemoučkový cukr na posypání

Postup přípravy

  1. Na jemně pomoučené pracovní desce rozválíme listové těsto na tenký plát, ze kterého nakrájíme asi 2 cm proužky dlouhé cca 20 cm.
  2. Připravíme si ruličky na kremrole, které jemně potřeme máslem a obtočíme těsto. Namotané ruličky uložíme na plech a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů.
  3. Žloutky vyšleháme s cukrem do tuhé pěny, přidáme 25 g kukuřičného škrobu a důkladně utřeme, abychom neměli hrudky. Pak přidáme mouku a vanilku a znovu vyšleháme dohladka.
  4. 500 ml mléka ohřejeme a pomalu přilijeme žloutkovou hmotu. Uvaříme na mírném ohni za stálého míchání hustou hmotu, kterou necháme vychladnout. Mascarpone utřeme, přidáme trochu žloutkovej hmoty a promícháme. Pak mascarpone hmotu přidáme do žloutkové a promícháme. Odložíme do lednice na minimálně 2 hodiny. Přendáme do cukrářského sáčku a naplníme z jedné části (pouze do poloviny) tímto krémem.
  5. Do druhé části ruličky budeme plnit bílkovou hmotu - bílky vyšleháme do tuhého sněhu spolu s moučkovým cukrem a esencí a přeložíme do vodní lázni a šleháme. Odstraníme z tepla hustou pěnu a ještě krátce šleháme. Necháme vychladnout a můžeme plnit.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel pět a osm