
Na těsto
- 250 g hladké mouky
- 50 g mletého kokosu
- 4 vejce
- 150 g moučkového cukru
- 100 ml oleje
- 100 ml kefíru
- 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
- hrubá mouka na vysypání
- tuk na vymazání
Na dohotovení
- 500 g polotučného měkkého tvarohu
- 200 g moučkového cukru
- 100 g čokolády 60%
- 30 g mletého kokosu
Článek
Postup
Krok 1: Do mísy vyklepněte žloutky a ušlehejte je s cukrem do světlé a nadýchané pěny. Z bílků ušlehejte tuhý sníh.
Krok 2: Do žloutkové směsi postupně přidávejte olej, kefír a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Přidejte kokos a umíchejte hladké těsto.
Krok 3: Do těsta nakonec opatrně zapracujte tuhý sníh z bílků. Plech s vyšším okrajem vymažte tukem a vysypte moukou. Nalijte na něj těsto a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte 25 až 30 minut.