Kefírový koláč se švestkami

Napsal REXsally (») 15. 9. 2017 v kategorii *Menu*, přečteno: 468×
https://d50-a.sdn.szn.cz/d_50/c_img_G_B/TFmhZ.jpeg?fl=cro,0,0,2000,1125|res,600,,1|jpg,80,,1

Na kulatou formu o průměru 28 cm budete potřebovat: 200 g hladké mouky, 100 g špaldové mouky, 3 vejce, 200 ml kefíru, 100 ml oleje, lžičku skořice, 2 lžičky prášku do pečiva, 170 g třtinového cukru, 500 g švestek, hrst mandlových plátků, tuk na vymazání formy

Postup: Do mísy vyklepněte vejce, přidejte cukr a důkladně našlehejte. Postupně zašlehávejte mouky smíchané s práškem do pečiva a skořicí, olej a kefír, až vznikne hladké nadýchané těsto bez hrudek. Nalijte ho do vymazané formy, poklaďte vypeckovanými švestkami a posypte plátky mandlí. Koláč pečte 30 až 35 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

Tip: Ovocný moučník můžete podávat s kopečkem mascarpone, ve kterém rozmícháte trochu skořicového cukru.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel pět a dvanáct