Čokoládové bonbonky

Napsal REXsally (») 7. 6. 2017 v kategorii *Menu*, přečteno: 324×
https://pannyruty.cz/wp-content/uploads/2019/03/bonbonky%E2%80%93krabi%C4%8Dka_5_kus%C5%AF-600x398.jpg

Co budete potřebovat: 450 g bílé čokolády, 130 g smetany, 50 g másla, vaječný koňak na dochucení

Postup:

1. Připravíme si malé půlkulaté formičky, které necháme dobře vychladit (nejlépe v mrazničce). 350 g bílé čokolády rozlámeme na kousky a opatrně ji rozpustíme ve vodní lázni. Do každé vychlazené formičky nalijeme trochu rozpuštěné čokolády, rozlijeme ji po stěnách, necháme malou chvíli zatuhnout a zbylou čokoládu vylijeme. Tím nám vzniknou čokoládové skořápky, které necháme ve formičkách v chladu důkladně ztuhnout.

2. Do hrnce se silnějším dnem nalijeme smetanu a přivedeme ji k varu. Přidáme zbylou bílou čokoládu (100 g), máslo a podle chuti i vaječný likér a vše rozmícháme na hladkou hmotu, kterou necháme vychladnout a pak ještě v chladničce částečně vychladit.

3. Ztuhlé čokoládové skořápky opatrně vyklopíme z formiček. Připravenou vychladlou hmotu naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou, nastříkáme ji do čokoládových skořápek a necháme v chladu ztuhnout.

Tip Kafe.cz

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel dvanáct a sedm