vaječný koňak

Napsal REXsally (») 26. 12. 2017 v kategorii *Menu*, přečteno: 498×
https://d50-a.sdn.szn.cz/d_50/c_img_F_C/V4iQnA.jpeg?fl=cro,0,52,5250,2953|res,320,,1|jpg,80,,1
  • 650 ml plnotučného mléka
  • 250 ml smetany ke šlehání 30%
  • 3 ks celé skořice
  • 1 vanilkový lusk
  • muškátový oříšek
  • 5 vajec
  • 150 g cukru krupice
  • 170 ml kořeněného rumu

Postup

Krok 1: V hrnci smíchejte mléko, smetanu, skořici, semínka z vanilkového lusku i lusk samotný a asi 1 lžičku mletého muškátového oříšku. Přiveďte k varu a stáhněte z plotny. Nechte vychladnout.

Krok 2: Žloutky vyšlehejte s cukrem do vysoké světlé pěny. Pomalu všlehejte ochucené scezené mléko. Šlehejte, dokud není hmota úplně hladká. Přidejte rum, promíchejte a nechte přes noc (nebo klidně až 3 dny) odležet v lednici.

Krok 3: Vaječné bílky vyšlehejte do polotuhého sněhu. Vmíchejte žloutkový základ a ihned podávejte lehce poprášené muškátovým oříškem.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel osm a čtyři