- 650 ml plnotučného mléka
- 250 ml smetany ke šlehání 30%
- 3 ks celé skořice
- 1 vanilkový lusk
- muškátový oříšek
- 5 vajec
- 150 g cukru krupice
- 170 ml kořeněného rumu
Postup
Krok 1: V hrnci smíchejte mléko, smetanu, skořici, semínka z vanilkového lusku i lusk samotný a asi 1 lžičku mletého muškátového oříšku. Přiveďte k varu a stáhněte z plotny. Nechte vychladnout.
Krok 2: Žloutky vyšlehejte s cukrem do vysoké světlé pěny. Pomalu všlehejte ochucené scezené mléko. Šlehejte, dokud není hmota úplně hladká. Přidejte rum, promíchejte a nechte přes noc (nebo klidně až 3 dny) odležet v lednici.
Krok 3: Vaječné bílky vyšlehejte do polotuhého sněhu. Vmíchejte žloutkový základ a ihned podávejte lehce poprášené muškátovým oříškem.