Co budete potřebovat: 300 g piškotů, 200 g bílé čokolády, 150 g změklého másla, 100 g moučkového cukru, 100 g mandlí, 3 lžičky rumu, na ozdobení: 200 g bílé čokolády, 50 g hořké čokolády
Postup:
1. V míse utřeme změklé máslo s moučkovým cukrem do pěny. Bílou čokoládu rozlámeme na kousky, opatrně ji rozpustíme ve vodní lázni a zlehka vmícháme do utřeného másla s cukrem. Piškoty rozdrobíme najemno nebo rozdrtíme válečkem. Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme a nasekáme nadrobno. Piškoty a mandle vmícháme do máslové hmoty, na závěr přidáme rum, hmotu dobře promícháme a necháme asi 30 minut odležet v chladu.
2. Odleželou hmotu rozválíme na pocukrovaném válu na plát silný asi 1,5 cm. Nakrájíme ho ostrým nožem na menší čtverečky, vložíme je do chladničky a necháme asi 2 hodiny ztuhnout a vychladit.
3. Bílou a hořkou čokoládu rozlámeme na kousky a každou zvlášť rozpustíme v misce ponořené do horké vodní lázně. Vychlazené čtverečky přelijeme nejprve bílou čokoládou a necháme ji dobře ztuhnout. Z papíru na pečení vystřihneme trojúhelník, stočíme ho do kornoutku, naplníme hořkou čokoládou, na čtverečky nastříkáme ozdobné tenké linky a necháme opět v chladu ztuhnout.