Obložené alias Ruské vejce

Napsal REXsally (») 14. 11. 2019 v kategorii *Menu*, přečteno: 133×
Zaujalo mě : eetgo.cz = eet zdarma a onlinehttps://d50-a.sdn.cz/d_50/c_img_H_E/7TJCCi/ruske-vejce-recept.jpeg?fl=cro,0,0,5824,3276%7Cres,1200,,1%7Cwebp,75

Na vejce a oblohu

  • 120 g vlašského salátu
  • 1 vejce natvrdo
  • 2 plátky šunky
  • 1 lžíce sterilovaného hrášku
  • 2 sterilované okurky
  • 2 ks sterilovaných kapií
  • 2 snítky petrželky

Na přeliv na vejce

  • 2 lžíce majonézy
  • 20 ml láku z okurek
Článek

Postup

Krok 1: Dejte vejce do vody a vařte od bodu varu asi 10 minut. Nechte ho vychladnout, nebo zchlaďte studenou vodou. Vajíčko oloupejte a podélně rozpulte. 

Krok 2: Připravte si misky. Do každé odvažte 60 g vlašského salátu. Na něj položte polovinu uvařeného vajíčka řezem dolů. 

Krok 3: Nyní je čas ne přeliv. Smíchejte majonézu s troškou nálevu z okurek. Nálev přidávejte postupně, dokud směs nebude mít ideální konzistenci (ani moc hutná, ani moc řídká). Vajíčko položené na vlašském salátu přelijte. 

Krok 4: Dozdobte plátkem kvalitní vepřové šunky, hráškem, malou kyselou okurkou, proužkem sterilované kapie a zelenou petrželkou. 

Foto: Svatava Vašková

K vejci přidejte okurku, tu nařízněte, šunku naaranžujte do ruličky a podávejte

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.

Komentáře tohoto článku jsou moderovány. Váš příspěvek se zobrazí až po schválení autorem článku.

Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
[*1*] [*2*] [*3*] [*4*] [*5*] [*6*] [*7*] [*8*] [*9*] [*10*] [*11*] [*12*] [*13*] [*14*] [*15*] [*16*] [*17*] [*18*] [*19*] [*20*] [*21*] [*22*] [*23*] [*24*] [*25*] [*26*] [*27*] [*28*] [*29*] [*30*] [*31*] [*32*] [*33*] [*34*] [*35*] [*36*] [*37*] [*38*] [*39*] [*40*] [*41*] [*42*] [*43*] [*44*] [*45*] [*46*] [*47*] [*48*] [*49*] [*50*]   [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel devět a pět