Kakaový závin

Napsal REXsally (») 29. 2. 2020 v kategorii *Menu*, přečteno: 442×
https://d50-a.sdn.cz/d_50/c_img_F_J/mUqBn/kakaovy-zavin.jpeg?fl=cro,4,102,1775,998%7Cres,1200,,1%7Cwebp,75

Na těsto:

  • 500 g hladké mouky
  • 250 ml mléka
  • 20 g čerstvého droždí
  • sůl
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • 150 ml oleje
  • 80 g cukru

Na náplň:

  • 100 g másla
  • 150 g moučkového cukru
  • 3 lžíce holandského kakaa
  • 1 vejce na potření
Článek

Postup

Krok 1: Začněte kváskem. Mléko zahřejte, rozdrobte do něj droždí, přidejte po lžičce mouky a cukru, vše promíchejte a na teplém místě nechte vzejít.

Krok 2: Do mísy nasypte zbytek mouky, promíchejte ji se špetkou soli a cukrem. Přidejte vejce, žloutek a olej. Pak do směsi vmíchejte kvásek a vše důkladně propracujte. Bochník těsta pak nechte kynout na teplém místě asi 45 minut.

Krok 3: Když je těsto nakynuté, rozdělte ho na dvě části. Každou vyválejte do tvaru obdélníku tak, aby vzniklo asi půl centimetrové těsto. 

Krok 4: Rozehřáté máslo smíchejte s moučkovým cukrem a kakaem a hotovou směsí potřete obě těsta.

Krok 5: Zatočte je a přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Nechte mezi nimi dostatečný rozestup, pečením se zvětší. Oba záviny potřete rozšlehaným vejcem. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 40 minut. Po vychladnutí je pocukrujte. 

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel třináct a sedm