Játrová paštika s brusinkami

Napsal REXsally (») 25. 7. 2019 v kategorii *Menu*, přečteno: 347×
https://d50-a.sdn.szn.cz/d_50/c_img_H_E/ZVaBT6/pate.jpeg?fl=cro,0,617,6016,3384%7Cres,1200,,1%7Cwebp,75
  • 250 g kuřecích jater
  • 180 g másla
  • olivový olej
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička čerstvého rozmarýnu
  • 1 hrst sušených brusinek
  • 1 lžíce zavařených brusinek
  • sůl
  • pepř
Článek

Postup

Krok 1: Játra očistěte a odstraňte z nich všechny blanky. Cibuli a česnek nakrájejte najemno a osmahněte na pánvi na olivovém oleji dozlatova (trvá to asi 10 minut). Poté přidejte rozmarýn a celá játra a opečte je z obou stran, z každé asi tři minuty. Játra by měla být zvenku krásně hnědá, ale vevnitř stále růžová. Kdybyste je příliš propekli, mohla by být paštika ve finále zrnitá.

 

Krok 2: Vše vyndejte, nechte trochu vychladnout a poté rozmixujte. Přidejte máslo, sůl, pepř a mixujte, dokud není paštika úplně hladká. Nakonec vmíchejte hrst sušených brusinek a brusinkovou zavařeninu.

 

Krok 3: Promíchejte a nechte aspoň dvě hodiny odpočívat v lednici. V chladu paštika vydrží asi dva dny.

Tip: Podávejte s bagetkou, dalšími brusinkami a posypané čerstvým pórkem či třeba petrželkou.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel devět a nula