Jahodový koláč s tvarohem a drobenkou

Napsal REXsally (») 16. 5. 2020 v kategorii *Menu*, přečteno: 666×
https://d50-a.sdn.cz/d_50/c_img_E_G/7nlWI/Jahodovy-kolac.jpeg?fl=cro,0,0,2000,1125%7Cres,1200,,1%7Cwebp,75

Na těsto & drobenku

  • 1/2 kostky másla
  • 1/4 hrnku cukru krupice
  • 2 vejce
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1/2 hrnku ořechů
  • 1/2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/2 lžičky skořice

Na náplň

  • 2 kelímky plnotučného tvarohu
  • 1/2 hrnku cukru krupice
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 3 hrnky čerstvých jahod
Článek

Postup

Krok 1: Tvaroh (já dala 500 g, ale můžete dát i víc) prošlehejte s cukrem a vanilkou. Jahody omyjte a pokrájejte na menší kousky.

Krok 2: Rozpuštěné máslo (125 g) propracujte s cukrem, vajíčky, moukou, drcenými ořechy (já dala sekané mandle, ale hodí se i kokos), solí, kypřicím práškem a skořicí.

Foto: Autorka

Drobenkový ovocný koláč je chuťovou esencí přicházejícího léta!

Krok 3: 3/4 těsta rukama natlačte na dno pekáčku (stačí poměrně tenká vrstva, těsto při pečení nabude), potřete připraveným tvarohem, posypejte jahodami a navrch nadrobte zbylé těsto.

 

Krok 4: Pečte při 180 °C asi 35 minut nebo dokud není špejle zapíchnutá do těsta po vytažení suchá. Pak už jen zkuste odolat vůni čerstvě upečeného koláče a krájet ho až po vychladnutí.

Foto: Autorka

Mandlové těsto, vláčná náplň z tvarohu a jahod a křupavá drobenka nenechávají prostor pro pochybnosti...

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel osm a šest